ŽIVLJENJE »NI INSTANT KAVA«

Življenje ni instant kava, da vsebino iz vrečke samo streseš v skodelico, preliješ z vročo vodo in že uživaš. V življenju čeprav si vsi želijo takojšnjega rezultata, uspeha povezanega z njihovim fizičnim, čustvenim, ekonomskim stanjem, stvari pogosto niso rešljive takoj. Normalno je, da je potreben čas in da nekaterih stvari pač ne moramo pospešiti. V tej dirki za uspehom, ko se mnogi ženejo za materialnimi dobrinami je največja past, izguba samega sebe. Posamezniki, ki osvajajo svoje cilje, so socer zadovoljni in srečni, a v svoji globini izgubljeni in osamljeni. Na dolgi rok vsi ti dosežki žal ne štejejo, saj instant sreča ne deluje.

Vsi hrepenimo po občutku »biti srečen«. In ta sreča vsakemu predstavlja nekaj drugega, kar je čisto vredu. Tako ima vsak svojo pot in pri iskanju poti do sreče se moramo ustaviti, zadihati, zbrati naše raztresene in na trenutke nerazumne misli in želje, da najdemo svoj kompas. Tako ni pomembna rasa, narodnost, socialno-ekonomski status saj je v vsakem življenju dobro in vredno obstati. Vsak od nas lahko namreč uživa v lastnem življenju, če si dovoli odvreči odvečno težo, ki jo vleče za seboj, če zmore prepoznati, da vrednost ni v tem, da vedno vse narediš za druge, pri tem pa izgubiš in potlačiš lastne potrebe. Uživati v življenju pomeni, da verjamemo vase in sprejmemo lastno življenje z dobrim in slabim. Vem, da se mnogim ta stavek ne zdi resničen. Morda ste že obupali ker ste od vsega že izčrpani ali pa ste zaradi situacij, ki jih preživljate izgubili zanimanje za svoje sanje. Verjamem, da je včasih grozno težko, a z malo odločnosti, vztrajnosti in dela na sebi lahko pridete do željenih ciljev. Z malo vztrajnosti lahko prevzamete krmilo vašega življenja v vaše roke. Življenje samo po sebi je namreč mešanica dobrega, slabega, srečnega, žalostnega, uspešnega, neuspešnega in tako naprej. Poiskati morate svoj način kako s tem balansirati. Kako se soočate z žalostjo, razočaranjem, neuspehom in na drugi strani z veseljem ter uspehom? Se znate veseliti? Zmorete biti ponosni nase? Zmorete sebi priznati kaj so vaše kvalitete?

Ker življenje ni instant kava, je pametno vlagati čas vase, osebno rasti, najti svojo lastno vrednost in svobodo. Pomembno je zgraditi odnos do sebe. Dajte si čas, da boste našli način ki vas osrečuje, dajte si čas, da pri sebi prepoznate kaj vam je pomembno in kaj vas zadovoljuje. Dajte si čas in začnite spuščati stvari, ki vas “dušijo” in vlečejo k tlom. Vlagajte vase in v tisto kar je vam pomembno, obremenjujte se za stvari, ki so vam pomembne in na katere imate vpliv, kajti to je edini način, ki vas bo pripeljal tja kamor si želite priti. Seveda z malo truda, poguma in vztrajnost.

Košarica
Scroll to Top