Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.psihoterapijapot.si. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. S pogoji poslovanja vam skušamo olajšati nakup in povečati vaše zadovoljstvo ob uporabi izdelkov.

Prodajni pogoji določajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani www.psihoterapijapot.si, ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko (besedila, slike, filmi, zvoki itd) je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če ponudnik predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Z uporabo spletne strani www.psihoterapijapot.si uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.

Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

Osnovni pojmi

Ponudnik in prodajalec spletnih tečajev in storitev je Romana Čolić s.p.,  Gorenje Radulje 46, 8293 Studenec, Ljubljana, matična številka 8179034000, davčna številka 37239520.

Obiskovalec spletne strani ima kot uporabnik pravico do nakupa. Za nakup je potrebno posredovati določene osebne podatke, ki jih uporabnik posreduje prostovoljno. Zahtevajo se samo podatki, ki so potrebni za obdelavo naročila, kontakt s kupcem in izvajanje poprodajnih storitev ter promocijskih aktivnosti. Zahtevani podatki: ime, priimek, naslov, telefonska številka in elektronski naslov. Navedenih podatkov ne prodajamo ali posredujemo tretjim osebam.

Osebne podatke hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

Pravica intelektualne lastnine

Ponudnik ima vse potrebne pravice za znamke in druge izdelke, ki se nahajajo na spletni strani in v spletni trgovini. Znamke, ki se nahajajo na spletni strani, so zaščitene v skladu z  nacionalno in mednarodno zakonodajo. Z objavo znamk in omogočanjem uporabe spletne strani se ponudnik ne odpoveduje pravicam, ki izhajajo iz znamk. V primeru zlorabe znamk, uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletna trgovina.

Spletna trgovina

 • Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: www.psihoterapijapot.si
 • Zapisani splošni pogoji so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem – kupoprodajna pogodba.
 • Z registracijo na spletni strani ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.
 • Za nakup v spletni trgovini se uporabniku ni potrebno registrirati.
 • Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije), so približne. Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika.
 • Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene.
 • Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.

Slike izdelkov

Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini www.psihoterapijapot.si. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala. Dekorativni material v slikah ni vključen v ceno, razen, če je drugače navedeno. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.

Cene in davki

Vse cene so izražene v EUR ( eurih). Cena vključuje davek na dodano vrednost (22 % DDV).

Ponudniku trgovina omogoča naslednje načine plačila :

 • z nakazilom na račun upravitelja PSIHOTERAPIJA POT, psihoterapija in svetovanje, Romana Čolić s.p., po ponudbi / predračunu

Nakupna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na e-naslov: info@psihoterapijapot.si

Za vsako naročilo prejme kupec račun preko e-mail sporočila.

Shranjevanje naročila oz. pogodbe

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba v elektronski in fizični nahaja v poslovni enoti podjetja v Mariboru, ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@psihoterapijapot.si  ali po telefonu 070 774 593.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga do 6 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu, katere ste pri naročilu navedli pod kontaktne podatke.

Narava transakcije

Z oddajo naročila preko strani se strinjate, da ste FIZIČNA oseba, da kupujete izdelke za lastno uporabo. Obenem se uporabnik zaveda in strinja, da gre za naročilo z nakupom. Pravne osebe nas lahko kontaktirajo preko email naslova info@psihoterapijapot.si ali na telefonsko številko 070 774 593.

O vseh podatkih o vašem spletnem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov ali da vas pošta čaka v predalu “promocije”. V kolikor pride do težav nam prosim pišite na info@psihoterapijapot.si

Preklic naročila

Ko uporabnik odda naročilo, prejme elektronsko pošto o potrditvi prejema naročila. Uporabnik ima pravico naročilo preklicati, preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika, da je bila pošiljka odposlana ali naročena k dobavitelju blagovne znamke. Za preklic naročila pošlje uporabnik ponudniku elektronsko sporočilo. Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek uporabnika, naslov, številko naročila in datum naročila, v zadevi (e- pošta), mora biti napisano: PREKLIC NAROČILA in ŠTEVILKA NAROČILA, katera je zapisana v glavi potrditve naročila, ki jo dobite na vaš spletni naslov takoj po potrditvi/oddaji naročila.

Odstop od pogodbe, menjava in vračilo izdelkov

 1. odstavek 43. d člena ZVPot določa, da v kolikor je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne (izroči podjetju ali osebi), ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe mora podjetje  v 14 dneh po prejemu blaga vrniti vsa prejeta plačila, ki so bili potrošniku zaračunani ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Vračila se ne vračajo gotovinsko.

Izdelek, katerega želite vrniti ali zamenjati, mora biti :

 • neuporabljen
 • ne nošen
 • čist
 • nepoškodovan s pritrjenimi etiketami in v originalni nepoškodovani embalaži.

Izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami.

Izdelkov, kupljenih v akcijah, ni mogoče vrniti in za take izdelke ni reklamacije. Če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoče.

V zvezi povpraševanja po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov: info@psihoterapijapot.si

Stroške povezane z vračilom ali zamenjavo blaga nosi uporabnik. Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane.

Ne prevzem naročenih izdelkov se ne šteje kot odstop od pogodbe, temveč kot kršitev pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem.

Izdelek, ki vam po predhodnjem dogovoru na info@psihoterapijapot.si, pošljete na dogovorjeni naslov. Izdelku priložite kopijo originalnega računa in nanj napišite številko vašega transakcijskega računa, na katerega vam bomo najkasneje v roku 14 dni po odstopu za ta izdelek nakazali vsa prejeta plačila, ki so bila potrošniku zaračunana ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.

Pri vračilih izdelkov, plačanih z kreditno kartico, vrnemo kupnino za vrnjen izdelek na kreditno kartico. Pri vračilih izdelkov, ki so bili plačani po povzetju ali nakazilom na račun, vrnemo kupnino na vaš transakcijski račun.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne zagotavlja točnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine.

Podjetje odgovarja za celotno vsebino besedil in fotografij, objavljenih na naši spletni strani.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov (škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani in v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p,. omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p.,  pregleda. Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p.

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti .

Email : info@psihoterapijapot.si, ali na pokličite na tel. številka:  070 774 593

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani www.psihoterapijapot.si

Pravo

Pritožbe in spori

Psihoterapija Pot, Romana Čolič s.p., spoštuje veljavno zakonodajo za varstvo potrošnikov. Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., se tudi po vseh močeh izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav, se kupec lahko s prodajalcem Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., lahko poveže telefonsko na +386 (0)70 774 593 ali preko elektronske pošte romana.colic@psihoterapijapot.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p., se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Psihoterapija Pot, Romana Čolić s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Za morebitno reševanje sporov se lahko obrnete tudi na platformo za spletno reševanje sporov. Platformo SPRS najdete na povezavi: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev.

Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 28.01.2023

Košarica
Scroll to Top