Knjiga “Izstopi iz izgorelosti in zaživi sebe. Odkrij pot k sebi in obnovi svojo življenjsko energijo”,

je izčrpna in vsestranska knjiga, ki se ukvarja s kompleksnim in pogosto nerazumljenim pojavom izgorelosti.

Skozi poglavja, ki se posvečajo razumevanju izgorelosti, vplivu otroštva in odnosov na naše dobro počutje, športu, psihološkim potrebam, vplivu stresa na telo, moči uma, prepoznavanju in obvladovanju čustev, vzpostavljanju zdravih odnosov in naposled tudi obvladovanju izgorelosti, knjiga zagotavlja celostno obravnavo te teme.

Knjiga Izstopi iz izgorelosti in zaživi sebe je priročnik  in je potovanje v samospoznavanje in samopomoč, ki ti pomaga postati avtentičen, ter te spodbuja, da se naučiš postaviti zdrave meje in obvladovati izgorelost.

 

Knjiga je namenjena vsakomur, ki se počuti izgubljenega, nezadovoljnega ali pa je preprosto željan/željna spremembe v življenju. V tej knjigi boste našli drobne, a močne nasvete, s katerimi boste prepoznali lastne potrebe, razumeli svoja čustva in začeli znova živeti svoje življenje.

Ne glede na to, ali se že soočate z izgorelostjo ali le težje postavljate meje, ter težje prepoznate lastna čutenja ali si samo želite pridobiti več samozavesti. Ta knjiga vam bo v pomoč, da naredite prvi korak k zavedanju in spremembi.  

Knjiga je napisana s strokovnim, pristnim in osebnim pristopom. V njej  boste našli navdihujoče zgodbe, preproste vaje in praktične nasvete, ki vam bodo pomagali stopiti ven iz cone udobja in zaživeti polno in srečno življenje, ki si ga zaslužite.

POKUKAJTE V KNJIGO

Izjave

»V največje veselje mi je v roke prijeti knjigo nekoga, ki ve, o čem govori oziroma piše. Kljub temu, da vsak izmed nas zelo podobno stvar, ki se mu zgodi ali se mu je dogajala dalj časa vidi, razume, doživlja in čuti v drugačnih odtenkih mavrice, pa še vedno obstajajo glede na podoben dogodek določene čustvene podobnosti v vseh nas. Kako je, ko ti npr. umre nekdo, ki ti je neizmerno blizu (prezgodnja smrt otroka, starša ali partnerja), ko si pretepen oziroma v nasilju živiš, ko si tarča napadov drugih, ko te starš/i ne marajo in te zanemarjajo … in še bi lahko naštevala, tako negativne kot tudi pozitivne dogodke in z njimi povezana čutenja. In prav ta povezana čutenja so tista, kjer se z nekom še posebej začutiš, ga začutiš ali te začuti/jo. In tam se rojeva največja možna pomoč. Jaz vem, da ti veš, o čem govorim. In jaz vem, da si ti svojo pot na bolje prehodil/a. Mi jo, prosim, pokažeš. Moja bo zagotovo drugačna, a ko vidim tvojo, vidim upanje, da se da … In ob tebi dobivam moč in iščem, raziskujem in razumem tudi jaz. In postopoma se mi odpira pot, ki bo dobra in uspešna za mene. Za moje kakovostno življenje.

Prav zato je knjiga »moje« drage Romane neprecenljiv priročnik, ker je skupek teoretičnega in praktičnega znanja, ker je skupek lastnih in mnogovrstnih izkustev in neprecenljivega ter težkega dela na sebi skozi lastno izkušnjo terapevtske obravnave. Vključuje torej vse elemente, ki so potrebni za dobro osebno življenje, biti dober terapevt in napisati odlično knjigo, za katero vem, da bo na poti do sebe v izjemno pomoč tistim, ki se srečujejo z izgorelostjo in so povezani in vpeti v šport. Poleg tega pa je izjemna tudi za vse starše, ki imajo svoje otroke močno vpete v šport, da jih bodo lažje razumeli in jim s tem lahko pomagali. Nenazadnje pa je uporabna in v pomoč v prav vseh odnosih, ki jih kot posamezniki vzpostavljamo, tako s samim seboj kot v partnerskih in drugih, saj je vsebina izjemno močna tudi na teh področjih. dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka, pisateljica, www.pti.si

Romanina knjiga mi je všeč zato, ker se avtorica izgorelosti loteva sistematično. Torej, če želimo razumeti izgorelost, moramo obvladati vzroke in razloge, zakaj je do izgorelosti sploh prišlo. Vir vsega je v otroštvu, a zdaj ko se ukvarjam s sistemskimi postavitvami, vidim še dlje v zgodovino. Včasih se travma prenese. Ni nujno, da izvira iz našega otroštva. Prenese se lahko iz prejšnjih generacij, zato je to, kar nam v knjigi ponudi Romana, še kako pomembno poznati. Če ne bomo razumeli vzrokov, se ne bomo znali lotiti posledic, ne bomo zmogli rešiti izvora težave … tudi sama sem izgorela, zato vem, da so te stvari resne. Zelo resne. Paziti moramo, da po ozdravitvi zopet ne podležemo enakim vzorcem, zato za mene ni prave ozdravitve, če si ne osvetlimo izvora problema. In Romanina knjiga pri tem zelo pomaga. Ne izgorimo zaradi dela, kakor je povsem napačno in zavajujoče prikazano v medijih. Izgorimo zato, ker svojih potreb ne slišimo, jih postavljamo na zadnje mesto ali pa se jih sploh ne zavedamo, ker smo se v otroštvu naučili tlačiti svoja čustva. Zato so naše sence, naše nezavedno, ključne stvari, ki jih moramo osvetliti. Tam je rešitev. Brez tega ni pretočnosti in zdravja. Damjana Bakarič, avtorica knjig in popolnega servisa za izboljšanje partnerskih odnosov, youtuberka, www.damjanabakaric.com

Berem ugotovitve Romane Čolić glede izgorelosti in razmišljam. Razmišljam o sebi, kako sem se odzivala, ko sem pred mnogimi leti tudi sama pregorela in sem si obljubila, da se to nikoli več ne bo ponovilo. Delam na sebi in vedno bom. Razmišljam pa tudi iz vloge svetovalke za zdrave odnose, ko mislim, da veliko vem o sindromu izgorelosti, saj se s tem srečujem pri svojih strankah v Svetovalnici. Sedaj pa vidim iz pričujoče knjige, da se marsičesa še lahko naučim.

Knjiga ponuja zelo veliko dejstev, prijazno poljudno je napisana, obenem pa vsebuje pomembne vsebine teorije. Vredna je tudi Romanina lastna pot v izgorelost in kako je odšla iz nje ter o posledicah, ki jih pusti. Vsi, ki smo doživeli tovrstni prelom in smo se uspeli pobrati in zaživeti “prenovljena” in zdrava »življenja«, smo »zmagovalci«! Hvala Romana za uvide in iskrenost. – Melita Kuhar, svetovalka za odnose in avtorica knjižne zbirke »Na kavču v svetovalnici«, www.svetovalnica.si

»V hitro se spreminjajočem svetu se vse bolj soočamo z izzivi, kot so utrujenost, apatičnost, izčrpanost in celo izgorelost – vse to so simptomi, ki izhajajo iz prekomernega stresa. Ta stres ni nujno neposredno povezan z delovnim mestom, temveč je pogosto odsev našega odnosa do sebe, partnerja, družine in sodelavcev. Zato je za obvladovanje stresa ključen celosten pristop, ki naslavlja vse te vidike našega življenja. Knjiga Izstopi iz izgorelosti in zaživi sebe predstavlja celosten pristop k reševanju stresa in izgorelosti ter ponuja praktične nasvete ter smernice za iskanje osebnega notranjega miru. Vabim vas, da se podate na pot preobrazbe in začnete živeti življenje, ki si ga zaslužite.« mag. Severin Lipovšek, kondicijski trener in manualni terapevt, www.seffit.si

Knjiga »Izstopi iz izgorelosti in zaživi sebe« je kot kompas v zapletenih trenutkih življenja. Življenje, ki smo si ga zamišljali, se pogosto ne odvija v skladu z našimi načrti. Včasih se naša pot zaplete, postane naporna, morda celo nevzdržna, in v teh trenutkih je bistveno, da poiščemo pomoč.

V današnjem času so izgorelost, preobremenjenost in neprestane spremembe postale naša vsakdanja realnost. So izzivi, ki jih moramo premagati, in naša prihodnost je tista, ki visi na kocki. Knjiga »Izstopi iz izgorelosti in zaživi sebe« je v tem kontekstu nadvse dragocen vir. Ne ponuja le vpogleda v to, kako prepoznati simptome izgorelosti, ampak nas tudi usmerja in podpira na poti do okrevanja. Je naša zanesljiva navigacija, ki nas vodi stran od slepih ulic, ki jih naša pot morda skriva.

Poznamo veliko, a prav gotovo ne vsega. Iskanje pomoči v času, ko se zdi, da padamo, je pogosto znak moči, ne šibkosti. To je pravi korak k zmagi. »Kdo bo, če mi ne bomo?« je retorično vprašanje, ki nas spodbuja k iskanju lastne moči in volje tudi v težkih trenutkih. Ta knjiga nam pomaga to moč najti in uporabiti. Toplo vam priporočam, da se potopite v to izjemno delo, saj vam lahko pomaga preobraziti vaše življenje na bolje.Dejan Zavec, 4-kratni svetovni prvak v boksu, dipl. trener boksa.

»Knjiga, ki jo zlahka »začutimo«. Po eni strani avtobiografsko pripovedovanje svoje zgodbe, po drugi strani pa strokovno razmišljanje o psihoterapevtskih pristopih. Skupaj z avtoričino iskrenostjo, toplino in strokovnim znanjem knjiga odpira pot do notranje rasti in razumevanja sebe. Pisana je na način, ki je dostopen in razumljiv tudi tistim, ki se prvič srečujejo s psihoterapevtskimi koncepti. Vmesna vprašanja, ki so namenjena bralcem, še dodatno spodbudijo razmišljanje. Pisanje iz avtoričinih lastnih izkušenj pa dodatno približa vsebino bralcu. Če želite izvedeti nekaj o izgorelosti, o tem, kako reči »ne«, o izzivih, s katerimi se soočajo številni mladi športniki in še mnogo drugih stvareh, vam toplo priporočam knjigo. Hkrati jo priporočam vsem, ki želijo razširiti svoje razumevanje teh tematik ter si pridobiti praktične nasvete za izboljšanje lastnega duševnega blagostanja in življenjskega zadovoljstva. Strokovno, a hkrati lahkotno branje.« Žiga Šauperl, profesor slovenščine in nemščine

Mnenja bralcev

odziv1
Shopping Cart
Scroll to Top